Om att torka tvätt i lägenhet

Normalt sett ska man inte torka kläder hemma lite hur som helst. Många göra detta, lägger våta kläder på stolar, över soffor och så vidare. Men gör inte det. Om du absolut ska torka tvätt i lägenhet så gör det på rätt sätt. Vi visar dig varför och hur.

Därför ska du inte torka tvätt i din lägenhet 

Om man läser olika artiklar om hur man torkar tvätt hemma i en lägenhet så kommer man snabbt att märka att de flesta säger ”Nej, gör inte det”, eller ”sluta med det omedelbart.” Varför är det så och varför kan det låta så strängt? Om man torkar något enstaka plagg hemma någon gång så gör det inte så mycket, men torkar man mycket hemma och framförallt om man gör det ofta så kommer man med all säkerhet att få problem. 

En lägenhets ventilation klarar helt enkelt inte av den mängd av fukt som det handlar om. Det är stora mängder vatten som kläderna innehåller och vattnet måste evaporeras på något sätt. För mycket fukt i en lägenhet kan orsaka fuktskador och mögel som är skadligt för hälsan. Kläderna mår inte heller bra av att torkas långsamt på det sättet.  

Tre säkra sätt att torka tvätt i lägenhet

Men om du tycker att du måste torka kläderna i lägenheten så finns det en del trick att ta till så att du slipper tråkiga upptäcker med fuktskador när du ska vårstäda lägenheten. Här visar vi hur:

1.     Tvättställ i badrummet

Om du har mindre mängder tvätt som du måste ta upp i lägenheten, använd ett tvättställ som är placerat i badrummet. Ventilationen i badrummen är bättre än i övriga lägenheten och klarar av mera fukt.

2.     Torktumlare och torkskåp

Det bästa sättet är förstås att installera en torktumlare eller torkskåp. Detta är det bästa sättet om du vill torka kläder hemma i lägenheten ofta. 

3.     Husmorstricket – frystorkning 

Och som tredje alternativ kan du faktiskt frystorka kläder. Vik ihop kläderna i plastpåsar och lägg dom i frysen över natten. Du kommer att upptäcka att de faktiskt har blivit torra. Detta är att frystorka kläder.

You may also like...