Möblera liten lägenhet – Tips

Det finns många sätt man kan möblera en liten lägenhet för att få plats med allt. Här får du lite tips på hur man kan göra. 

Köp inte onödiga möbler

 

För att få plats med allt du behöver och samtidigt få lite utrymme att gå omkring på, så köp inga onödiga möbler. Planera alla saker du behöver och planera noggrant hur du ska förvara dom. Köp helst inte onödiga prylar heller för då behöver du ställen att förvara dom. Dessutom är det ju väldigt praktiskt att ha få möbler om man skulle få behov av att renovera lägenheten.

Storleken på möblerna

 

Det bästa sättet att få plats med många möbler är att köpa möbler som är mindre i storleken. Stora läderfåtöljer och stora sjusitsiga soffor är det minsta du ska fundera över om du har en liten lägenhet. Snarare små praktiska fåtöljer, en eller två, samt en liten soffa, två- eller tresitsig kan nog räcka om din lägenhet är liten. Om du behöver sittplatser, tänk på om du kan använda hopfällbara stolar och sittkuddar. 

 

Som tur finns inte platt-TV längre och även stora TV-apparater tar inte så stor plats, så om du vill ha en stor TV så behöver du inte ha dåligt samvete, även om du bor på litet utrymme. Men en stor stereoanläggning med gigantiska högtalare ska man nog tänka efter om det är så lämpligt.  

Förvara på höjden

Använd gärna skåp och bokhyllor som går så högt upp som möjligt. Tänk på att snarare förvara prylar vertikalt, på höjden än på bredden.

Sängplatsen 

 Sängplatsen är perfekt att ordna med så att man får plats med mera saker. En våningssäng är bra för barnen. En loftsäng är perfekt för att exempelvis kombinera vardagsrum och sovrum. Då kan man ha en myshörna eller arbetsplats under sängen, vilket sparar extra mycket plats åt dig.

 

Om du vill ha en vanlig säng så fundera på en hög säng där du kan förvara många lådor för kläder, sängkläder och andra prylar.

 

You may also like...