Inreda en 20 kvm lägenhet – Tips

Att inreda en lägenhet på 20 kvadrat är inte så lätt. Normalt sett har en sådan liten lägenhet ett enda stor rum inklusive kokvrå. Här måste du alltså ha allting på samma plats, kök och vardagsrum är ett. Hyresmarknaden för mindre lägenheter är svår, men om man gillar att bo på liten yta är ändå 20 kvm en spännande utmaning. 

Bord

Behöver du ett köksbord eller klarar du dig med att äta på soffbordet? Ett tips är att ha ett hopfällbart bord att ta till när du har gäster på mat. Då frigör du mycket utrymme för myskvällar och kanske ett utrymme du kan träna på. Tillsammans med ett hopfällbart bord tillhör så klart även hopfällbara stolar. 

Soffa 

En soffa är faktiskt en rätt så praktisk möbel för en liten lägenhet som 20 kvm. Ett tips är att ha en bäddsoffa, då slipper du det bekymret med att ha en säng. Tänk också på att inte ha en alldeles för stor soffa. Om en bäddsoffa inte är något för dig så tänk för om behöver en soffa som är större än två- eller tre sitsar stor. Om du behöver mer sittplatser så kan sittkuddar eller hopfällbara stolar vara en lösning. 

Säng 

Behöver du en säng överhuvudtaget? Om du inte vill ha bäddsoffa så kan du fundera över en sån där tatami som japanerna använder. Alltså helt enkelt en tun madrass som man kan rulla ihop på morgonen och ta fram på kvällen.  

Om du ändå vill ha en riktig säng, så fundera på en loftsäng. Då frigör du plats under sängen till en myshörna eller arbetsplats. Det finns stora loftsängar för två personer, så även om du bor själv så kan du använda en stor loftsäng så får du även plats med lådor och väskor. Eller kanske till och med en hel del av mjukisdjur? 

Förvaring

Tänk på att förvara prylar på höjden, vertikalt så mycket som möjligt istället för bredden. Använd höga, smala hyllor och skåp istället för breda och låga. 

 

You may also like...